Wat doet Tom zoal?

Tom Stuij op de voorgrond

NJTT 2022 naar  Zierikzee

De NaJaars ToerTocht van de Watersportvereniging Brouwershaven heeft de deelnemers dit jaar gebracht naar het pittoreske Zierikzee. Niet te lang varen, want in oktober zijn de dagen al korter en het samenzijn in de haven is een belangrijk onderdeel van het programma.

Tom mocht dit event organiseren en goedkeuring ontvangen voor een gevarieerd programma.
Starten met een steigerborrel op de kade. Korte wandeling naar de Museumwerf voor het diner. Speciaal voor deze gelegenheid hadden de vrijwilligers van de werf het museum (ook gelijk werkplaats) netjes opgeruimd. Met meegebracht tafellinnen, aankleding en serviesgoed was het een sfeervol geheel. Een 5-gangen diner op locatie en de deelnemers hebben gesmikkeld. Op zondagmorgen is er op ieder schip ook nog een ontbijtdoos bezorgd. Daarna naar het Stadshuismuseum voor een rondleiding.

Shantykoor WSV Brouwershaven

Verrassing

Als speciale verrassing was de dirigent met de accordeonist van het Bruinisser Visserskoor aanwezig voor een workshop Shanty-zingen. Na enige oefening kwamen de “klok van Arnemuiden” en het “kleine café aan de haven” zuiver uit de keeltjes. Natuurlijk was er voor een shantykoor uitstraling gezorgd. De deelnemers waren verzocht om “martitiem gekleed” aanwezig te zijn en dat werd gecomplementeerd met een matrozenmutsje.
Al met al was het een zeer geslaagd weekend

Transportclub Rotterdam in Zierikzee

Hotel Mondragon in Zierikzee was drie dagen de thuisbasis voor de leden van de Transportclub Rotterdam. De oud-transportondernemers gebruiken de jaarlijkse samenkomst “in het land” om bij te praten en zakelijke ontwikkelingen te evalueren.

Zierikzee-Transportclub

Plezierig Programma

Tom Stuij is voorzitter van het illustere gezelschap en had dan ook de taak het programma voor de dames en heren samen te stellen. Naar verluid is dat redelijk geslaagd. Het eten en drinken vond plaats bij Le Bistrôt , De Oesterij , Brasserie Maritime en Het Vijfde Caisson. Verder was het programma gevuld met een boottrip met het MS Zuidvliet naar Yerseke op zaterdag en zondag een bezoek aan het Watersnoodmuseum.

45 jaar overleg schept een band

De leden komen al 45 jaar maandelijks bijeen. In de loop der jaren is de betrokkenheid van het “thuisfront” gegroeid van interesse naar een soort van familieband. Al met al hebben alle participanten weer volop genoten en is het uitkijken naar het weekend van 2023.

Opheffing Sectortafel Mobiliteit, beëindiging taak.

Na ruim 2 jaar is Tom, per 1 juni 2022,  teruggetreden als voorzitter / programmamanager van de sectortafel Mobiliteit van het Zeeuws Energieakkoord. Begonnen voor 6 maanden, zijn het er uiteindelijk 26 geworden. De sectortafel in de huidige vorm wordt opgeheven, maar de stuurgroep van het Zeeuws Energieakkoord heeft toegezegd de activiteiten te borgen. Er zijn 80 verschillende deelprojecten die door de sectortafel gevolgd werden en allen dragen ze op de één of andere manier bij aan de energietransitie.

Programmateam

In 2022 bestond het programmateam uit de professionals Remi van Riet, Gerben Rodts, Henny Renes  en kreeg ondersteuning van Marjolijn van Dinteren. Het Programmateam is sinds april 2020 zo’n 60 x (digitaal) bijeengeweest en door de leden is meer dan 3000 keer deelgenomen aan overleggen rondom de lopende projecten.

Livestream Zeeuws Energieakkoord

Livestream op de dag dat iedereen wel wil trouwen: 22-02-2022. Omdat het een mooie datum is en daarom gekozen om alle bij de sectortafel Mobiliteit betrokkenen te informeren via een Livestream. Tom mocht, natuurlijk als voorzitter van de sectortafel, tafelheer zijn voor de gasten. Gedeputeerden Jo-Annes de Bat en Harry van der Maas waren de gesprekspartners. Doel was om een zevental, speciaal voor deze dag gemaakte, video’s van commentaar te voorzien.

Professionele studiosetting

In de studio van Tjoonk in Middelburg was een heuse tafelsetting voorbereid en het hele technisch team heeft zich ingezet om het beste resultaat te kunnen leveren..

Livestream 22-2-22 Mobiliteitt

Maar liefst 225 aanmeldingen

Na de vooraankondiging van de livestream kwamen er maar liefst 225 aanmeldingen binnen op het evenementenbureau van de Provincie Zeeland.  Uiteindelijk  hebben meer dan 130 kijkers live ingelogd. Natuurlijk is de livestream ook terug te kijken via deze link.

Stapje terug bij MVO Nederland

Na zich sinds 2005 “bemoeid” te hebben met het reilen en zeilen van MVO Nederland, was nu het moment om een stapje terug te doen. Na 4 jaar in de Raad van Partners is de zittingstermijn officieel afgelopen. Reden voor Tom om ruimte te maken voor jongere partners met weer een nieuw eigen netwerk.

Directeuren Maria van der Heijden en Michel Schuurman bedankten Tom uitvoerig en de Raad van Partners sloot nog af met een applaus. Niet dat Tom nu MVO Nederland gaat verlaten. Via TSTUIJ.NL blijft het contact behouden.

Tom Stuij Afscheid MVO Nederland

Natuurlijk kon een cadeautje niet ontbreken, waarbij de begeleidende tekst voor zich spreekt.

De allerlaatste Opel Ampera-e en 17,5 ton CO2 besparing

31 augustus 2017 mocht Tom Stuij de allereerste Opel Ampera-e in Nederland in ontvangst nemen van Rick Kennedie van Opel van Mill. Na een jaar zonder Ampera-e kreeg hij, op 6 januari 2021, de sleutels van de waarschijnlijk allerlaatste Ampera-e in handen. Een overhandiging in een andere setting, maar de vreugde is er niet minder om. Er volgen hopelijk nog veel EV gereden kilometers.

Opel Ampera-e 2021
januari 2021
Opel Ampera-e 2017
augustus 2017

Leuk te melden is dat Tom in 2011 ook al in een van de allereerste Ampera’s mocht gaan rijden. De Ampera was de eerste auto met een stekker die in grote aantallen verkocht werd. Tom heeft daarmee gereden tot 2017 toen de Ampera-e geïntroduceerd werd

Opel Ampera 2011
De eerste Ampera aan de laadpaal in 2011

Al met al heeft Tom er zo’n 350.000 emissievrij gereden kilometers opzitten. En tot volle tevredenheid en het levert ook nog een besparing op van zeker 17,5 ton CO2.

Overlijden Tineke Stuij (1955-2020)

Dankbaar dat ik haar meer dan 50 jaar heb mogen kennen, heb ik, op 11 december 2020, bedroefd afscheid moeten nemen van mijn liefhebbende echtgenote Tineke. Voor mij de liefde van mijn leven en steun tijdens al mijn (zakelijke) avonturen. Voor familie en vrienden een fantastische zus, schoonzus, vriendin en tante.

Martina Gemma Theresia Stuij - Buijs 1955 - 2020
Tineke Stuij 1955 – 2020

Inspiratiemomenten voor RES Zeeland

RES Zeeland

Maar liefst twee videos opgenomen

Als voorzitter van de sectortafel Mobiliteit van het Zeeuws Energie Akkoord, heeft Tom een aantal taken. Natuurlijk allereerst het voorzitten van de vergaderingen. Maar ook het optreden als programma manager om te zorgen dat de lopende projecten voortgang vertonen. Om een breder publiek te inspireren heeft de sectortafel besloten een aantal Inspiratiemomenten te laten maken. Dit zijn video’s waarin een onderwerp nader wordt toegelicht.

Inspiratiemoment Logistieke Groene Hub

In dit Inspiratiemoment wordt uitgelegd dat het haalbaar en profijtelijk is om een Logistieke Groene Hub op te zetten. Uit het voorbeeld blijkt dit zelfs mogelijk in Zeeland, met kleinere steden, dorpen en kernen.

Inspiratiemoment Vervoerplan

Het tweede Inspiratiemoment legt uit dat bedrijven / organisaties / gemeenten kunnen besparen op hun mobiliteit. Zowel in CO2 uitstoot als ook in geld. Dit door het laten doorlichten van het bedrijf. Daarna is in het Vervoerplan duidelijk wat de echte behoefte aan mobiliteit is. Natuurlijk wordt er dan gelijk omgeschakeld naar emissievrij vervoer!

Tom introduceert en sluit af

Om wat “eenheid “te brengen wordt natuurlijk de huisstijl van het Zeeuws Energieakkoord gebruikt, maar ook is Tom aan het begin en eind in beeld om de video nader toe te lichten.

Officier in de Orde van Oranje Nassau

Uitreiking versierselen door Burgemeester Schouwen-Duiveland

Op 24 april mocht Burgemeester Gerard Rabelink, per telefoon, Tom feliciteren met de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Nu was, op 2 juli, het moment gekomen dat zijn opvolger, Burgemeester Jack van der Hoek, in het Tonnenmagazijn van Brouwershaven  de versierselen officieel mocht overhandigen.

Gezien de COvid-19 perikelen natuurlijk met een beperkt gezelschap en op gepaste afstand. Ook kon de Burgemeester de orde niet zelf opspelden. Die taak werd liefdevol overgenomen door Tineke Stuij.

Tom Stuij Officier Orde Oranje Nassau Brouwershaven

 

Volgens mededeling van Burgemeester Jack van der Hoek was het de eerste keer in de geschiedenis van de Gemeente Schouwen-Duiveland ( sinds 1997) dat zo’n hoge onderscheiding tot Officier mocht worden uitgereikt.

De Orde van Oranje-Nassau kent een aantal gradaties, waarvan “Lid”en “Ridder”het vaakst voorkomen. In 2020 werd slechts 40 x de titel Officier verleend.

Ondertekening Green Recovery Statement

Ruim 200 bedrijven hebben het Green Recovery Statement getekend, en TSTUIJ.NL is er daar één van. Gezamenlijk pleiten we er voor om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. 

Goed om te zien dat meer bedrijven duurzamer willen gaan ondernemen en pleiten voor een groen en sociaal herstel. Dit doen wij, en alle partners uit het netwerk van MVO Nederland natuurlijk al jaren. En dat is nodig, want slechts 12,1 procent van de economie is nu duurzaam. Samen bereiken we meer! 

Elektrische tractor in gebruik genomen

In het kader van toekomstige vermindering van CO2 ligt er ook een opdracht bij de landbouw. Biologische boer Kees Steendijk uit Kamperland staat helemaal achter dit streven en heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe trekker voor zijn bedrijf.

RES-Elektrische-Trekker-Tom

Het is een heel speciale geworden. Een Multi Tool Trac. Deze trekker kan volledig elektrisch aan het werk en heeft voor grotere klussen een aggregaat aan boord om de eigen stroom op te wekken.

Tom Stuij mocht, als voorzitter van de sectortafel Mobiliteit, aanwezig zijn bij de ingebruikname. Dit samen met Jo-Annes de Bat de gedeputeerde die verantwoordelijk is voor de RES.

Het was, ondanks dat er geen extra bezoekers waren dan de familie en wat pers een mooie bijeenkomst en start van een tijdperk. Omroep Zeeland heeft er op radio en TV de nodige aandacht aan besteed.

Nieuwe voorzitter sectortafel Mobiliteit

Nieuws op de website van het Zeeuws Energieakkoord.

De sectortafel Mobiliteit heeft een nieuwe voorzitter. Begin april 2020 startte Tom Stuij. Hij is voormalig directeur van internationaal verhuisbedrijf Mondial Movers en lid van de Raad van partners MVO Nederland. Tom gaat in de rol van voorzitter de startprojecten Mobiliteit uit de RES verder helpen. Met de aanstelling van Tom is de sectortafel weer op sterkte.

Even voorstellen

“Ik ben geboren in Rotterdam in 1953 en ben meer dan 40 jaar getrouwd met Tineke. We hebben geen kinderen. Sinds 2017 wonen we in het mooie stadje Brouwershaven. Ik ben nu vrijwilliger in de Stadsraad, na een hartelijke ontvangst, en probeer hand en span diensten te verlenen waar nodig.”

Duurzaamheid heeft Tom altijd na aan het hart gelegen.

“Dat begon al op de middelbare school, in 1972, toen ik in aanraking kwam met het rapport “Grenzen aan de Groei” van de Club van Rome. Ik ben altijd blijven letten op mogelijke energie- en grondstofbesparingen. De eerste 25 jaar als directeur van een door mijn vader opgerichte internationaal opererend transportbedrijf. Daarna nog 20 jaar als directeur van een verhuisorganisatie met 20 vestigingen door het land en veel internationale samenwerking. Wat ik al heel snel merkte is dat overschakelen naar duurzamere productiemiddelen voor besparingen zorgt binnen een bedrijf en zodoende voor toekomstig voordeel.”

Koploper

Tom mocht zichzelf en het bedrijf uiteindelijk tot de koplopers in Nederland rekenen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Vanuit die positie ben ik ook lid van de Raad van Partners van MVO Nederland.”

Nadat Tom in januari van dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, kreeg hij de mogelijkheid om al die dingen te doen waar eerder “geen tijd” voor was. “De functie van voorzitter van de sectortafel Mobiliteit is natuurlijk een uitdagende. Gelukkig is in de RES 1.0 een duidelijk actieplan voor de sectortafel opgenomen. Het is aan mij en alle betrokken partijen om de komende tijd die actiepunten in klinkklaar resultaat om te zetten. Ik heb de mouwen opgestroopt om, samen met iedereen die toekomstgericht wil en kan werken, die klus te klaren.”

Presentatie op Beurs Sportaccommodaties

In Houten is ook dit jaar weer de Vakbeurs Sportaccommodaties gehouden. Ondanks de Coronacrisis was het uitermate druk in de expositiehallen.

Polynite, Beusr Houten, Expo, Sportaccomodaties

Tom Stuij heeft de expo bezocht om te toetsen of er mogelijkheden zijn om Polynite in de “Sport”omgeving te gebruiken. Al snel had hij een aantal standhouders en bezoekers bereid gevonden om Polynite te onderzoeken en men kwam tot de conclusie dat het als beschermvloer erg goed te gebruiken zou zijn. Dat door de grote sterkte en het lichte gewicht van Polynite. Ook in Amerika wordt de plaat al gebruikt om sportvloeren te beschermen.

Een positief bezoek waarbij kennis is uitgewisseld, die wellicht in de toekomst nog van pas kan komen.

Polynite at Dutch CSR meeting, Tom Stuij en Maria van der Heijden

At the annual meeting of MVO Nederland ( Dutch organization in which more than 1000 companies are united in their effort to incorporate CSR in their daily business) , Tom Stuij was given the opportunity to present Polynite to the director mrs Maria van der Heijden. She was happy to receive a piece of Polynite.

Tom Stuij, Maria van der Heijden, Polynite, MVO Nederland, CSR

Polynite is a C2C product and is used as a substitute for carpet, cardboard and hardboard to protect floors and walls.
Due to the long service life and small CO2 footprint, Polynite is a valuable addition to sustainable business

MVO Nederland has fully accepted Polynite as a sustainable product and will further promote it through its special platform futureproof.community.

Polynite is already used extensively by moving and construction companies to protect new floors and walls against damage during work.
Not only is Polynite a sustainable product, it also contributes to profit.

Because there is less damage to floors and walls, the repair costs of damage are greatly reduced. The purchase of Polynite plates is therefore recouped in time. And that while the plates can continue to be used year after year.

More information via tstuij.nl

Kennis maken met goede doelen

Stadsraadleden Tom Stuij en Peter van der Meide hebben een bezoek gebracht aan een Meet & Match in Heinkenszand (Zeeland)

Tijdens de bijeenkomst hebben de lokaal actieve subsidiegevers zich gepresenteerd. Het ging om het VSB Fonds, de RABO Bank, het Prins Bernard Cultuurfonds , de KNHM en het Fonds voor Cultuur en Participatie.  Doel was om geïnteresseerden te informeren over de wijze waarop de geldgevers aanvragen in behandeling nemen en op welke gronden er ondersteund wordt.

Workshops

Tom en Peter hebben geparticipeerd in workshops. Deze werden  gegeven door Ankie Feldbrugge en Vera Diepeveen. Ankie vertelde over hoe een fonds het beste te informeren over een subsidieverzoek. Vera gaf uitleg hoe het beste een doelgroep te benaderen via Social media. Ter afsluiting van haar workshop heeft Vera dan ook nog een selfie gemaakt om te gebruiken.

Tom Stuij, Stadsraad Brouwershaven, Vera Diepeveen

 

Promoten voor minister Wiebes

Als lid van de Raad van Partners van MVO Nederland, heeft Tom Stuij zich ingezet voor een actie om bewustwording over échte prijzen te vergroten.

Een promotiefoto maakt onderdeel uit van de actie.

MVO Nederland, Tom Stuij, Actie, Wiebes
De wolkenlucht geeft de urgentie wel aan!

MVO Nederland zegt daarover

MVO Nederland, de beweging van ondernemers in de nieuwe economie, vindt dat het kabinet in de recent gepresenteerde groeistrategie voor Nederland meer lef moet tonen en moet kiezen voor échte prijzen. Om toekomstbestendig te kunnen ondernemen kan groei alleen maar duurzaam zijn. Daarbij gaat het dus niet alleen om financiële cijfers, maar groei binnen de grenzen van de planeet. Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, stelt in reactie op minister Wiebes (EZK): “Het kabinet spant het paard achter de wagen door eerst geld te willen verdienen om daarna in duurzaamheid te kunnen investeren.”

Afscheid van Verhuisfamilie

Na vanaf de oprichting in 2014 betrokken geweest te zijn bij de Stichting de Verhuisfamilie heeft Tom, op 18 september 2019, het voorzitterschap a.i. beëindigd.

Verhuisfamilie, Tom Stuij, Rinus de Graaf, Douwe Boersma, Simone van HeerenUit handen van bestuurslid Rinus De Graaf mocht Tom een cadeaubon en natuurlijk een mooie bos bloemen ontvangen. De Verhuisfamilie is opgericht in 2014 en bedoeld om minvermogende, eenzame burgers te ondersteunen bij hun verhuizingen.

Prijs gewonnen

Direct al bij de oprichting is de Verhuisfamilie uitgeroepen tot het beste goede doel van Nederland en werd de Meer dan Handen vrijwilligersprijs 2014 ontvangen  uit handen van Staatssecretaris van Rijn.

Certificatie

Onder leiding van Tom is ook het CBF keurmerk ( gecontroleerd goed doel) ontvangen en natuurlijk zijn de statuten zodanig aangepast dat de Stichting de ANBI staus van de Belastingdienst heeft ontvangen.

Afscheid

Na het neerleggen van de directiefunctie bij Mondial Movers is het terugtreden uit de Stichting De Verhuisfamilie een volgende stap. Bestuursleden Douwe Boersma, Simone van Heeren en Rinus de Graaf hebben Tom feestelijk uitgezwaaid. Niet nadat natuurlijk de mooiste woorden gesproken zijn. Tom op zijn beurt wenste  Bestuur en vrijwilligers het allerbeste voor de toekomst.

Tom Stuij is namens de Stadsraad bij Project Getij Grevelingen

Project Getij Grevelingen

Als lid van de Stadsraad Brouwershaven bezoekt Tom Stuij natuurlijk ook de vergaderingen rondom het Project Getij Grevelingen en tracht bij te dragen aan een goed resultaat. Inmiddels zijn, via een presentatie op de jaarvergadering van de Stadsraad, ook de bewoners van Brouwershaven op de hoogte van de stand van zaken rondom het project. Doel is het milieu in en rondom de Grevelingen te verbeteren. Bij een betere waterkwaliteit zal het waterleven verbeteren, met alle ecologische gevolgen van dien.

In 2025 moet de Grevelingen weer eb en vloed kennen!

In gesprek met Cora van Nieuwenhuizen

Minister Cora van Nieuwenhuizen bezocht de gemeente Schouwen-Duiveland. Tom Stuij mocht, samen met wethouder Ankie Smit, met haar in overleg, namens de Stadsraad Brouwershaven, over een mogelijke pilot met zelfrijdende auto’s op het eiland. De Minister stond zeker niet afwijzend.

In actie voor het klimaatakkoord

Klimaatakkoord, Tom Stuij, MVO NederlandOnder regie van MVO-Nederland heeft Tom Stuij geparticipeerd in de Facebook- en Twitteractie om extra aandacht te vragen voor het klimaatakkoord.

Ontmoeting met Jan Peter Balkendende

Tom Stuij mocht in het kader van zijn inzet voor de mobiliteit op Schouwen-Duiveland meehelpen de cheque van € 10.000 in ontvangst te nemen.

Ex MP JP Balkenende kwam de cheque in Zierikzee overhandigen voor het project SD op Weg. In dit project worden nieuwe en alternatieve vormen van mobiliteit ontwikkeld en geïmplementeerd.

De Verhuisfamilie ontvangt cheque van 2400 euro

Serviceclub Inner Wheel Walcheren heeft een mooie cheque van 2400 euro overhandigd aan het goede doel stichting De Verhuisfamilie. Deze stichting ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar niet de middelen of het netwerk voor hebben.

Serviceclub Inner Wheel Walcheren heeft voor het verenigingsjaar 2017 / 2018 De Verhuisfamilie gekozen als goed doel. Met activiteiten zoals een bridgedrive, boekenmarkt, vriendinnenmiddag en een bijdrage vanuit de leden persoonlijk is er een prachtig bedrag opgehaald. Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de club werd de cheque overhandigd aan Tom Stuij, voorzitter a.i. van stichting De Verhuisfamilie.

Familie
De stichting is dankbaar voor deze bijdrage, de grootste gift die het goede doel tot nu toe heeft mogen ontvangen. In zijn dankwoord gaf Tom Stuij aan dat De Verhuisfamilie groeit en bloeit. Er worden meer en meer aanvragen (uit het hele land) afgewikkeld door de drie vrijwillige coördinatoren. De Verhuisfamilie regelt een verhuizing voor eenzame, minvermogende mensen. Met vrijwilligers die helpen bij het in- en uit pakken en de professionele inzet van Erkende Verhuizers (die dat belangeloos doen) wordt iemand geweldig geholpen. Een belangrijk neveneffect is dat er een ‘familie’ gecreëerd wordt en dat iemand zich daardoor minder eenzaam voelt. Meer informatie is te vinden op www.verhuisfamilie.nl.

Geslaagd bezoek aan Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

Tom Stuij, directeur van verhuisbedrijf Mondial Movers B.V., heeft zoals veel vakgenoten uit de facilitaire wereld de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2018 bezocht. De beurs wordt van 24 tot en met 26 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en presenteert een breed scala aan diensten en producten.

Wecycle
Mevrouw Vogelaar overhandigt de dinercheque aan Tom Stuij van Mondial Movers.

De Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer werd 20 jaar geleden voor het eerst gehouden en wordt sindsdien jaarlijks georganiseerd. Het is dé plek om inspiratie op te doen en kennis te delen. Dit jaren zijn er meer dan 400 exposanten te vinden op de beursvleur. Een van de organisaties met een stand is onze duurzame partner Wecycle, een stichting die de inzameling en recycling van e-waste regelt.

Wecycle

Bezoekers van de stand van Wecycle hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan een korte quiz. Tom Stuij was één van de deelnemers en had bijna alle antwoorden goed. Hiermee kreeg hij een code om een aanwezige kluis te openen. Het geluk was met hem, want de kluisdeur ging open en gastvrouw mevrouw Vogelaar kon de ‘dinercheque voor twee’ overhandigen. Eenmaal terug op kantoor in Alblasserdam is de dinerbon verloot onder de medewerkers van het verhuisbedrijf en Joke Glastra was de gelukkige winnares.

Circulaire economie

Wecycle is een stichting die zich inzet om apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen. Dit initiatief past perfect in een circulaire economie. Een thema waar ook Mondial Movers zich op allerlei vlakken voor in zet. Een voorbeeld daarvan is MoBis. hiermee geeft Mondial Movers bedrijven en organisaties de kans zich, met weinig tot geen kosten en vaak zelfs met opbrengsten, verder te ontwikkelen in de circulaire economie.

Primeur: allereerste Opel Ampera-e voor Tom Stuij!

De nieuwe Opel Ampera-e is op donderdag 31 augustus 2017 voor het eerst geleverd in Nederland! Rick Kennedie, directeur van Van Mill Dordrecht, overhandigde de sleutels aan Tom Stuij, directeur van Mondial Movers Alblasserdam. De volledig elektrische Opel Ampera-e is om vele redenen bijzonder: zo is er een actieradius van 520 kilometer.

Opel Ampera-e Tom Stuij Mondial Movers Alblasserdam en Rick Kennedie Van Mill Dordrecht
Tom Stuij van Mondial Movers Alblasserdam en Rick Kennedie van Van Mill Dordrecht.

Tom Stuij, directeur van verhuisbedrijf Mondial Movers, heeft uitgekeken naar de levering van deze auto. Het bedrijf heeft duurzaam ondernemen al jaren hoog in het vaandel staan en hoopt andere ondernemers te inspireren hetzelfde te doen. “Dit is de volgende stap in elektrisch rijden. Het doel is om het milieu zo min mogelijk te belasten. We hopen tevens een voorbeeldfunctie te zijn voor andere ondernemers. Als wij elektrisch kunnen rijden, dan kunnen anderen het ook. Het wordt steeds betaalbaarder en de prestaties worden beter.”

Verhuizers EMG bijeen in Toulouse, afscheid Francois Didierjean

Begin mei hebben de Franse verhuizers, verenigd in Les Gentlemen du Déménagement, hun jaarvergadering gehouden in Toulouse, Zuid-Frankrijk.Franse verhuizers, jaarvergadering in Toulouse, Zuid-Frankrijk.

Mondial Movers is via de European Moving Group (EMG) verbonden met Les Gentlemen du Déménagement. Tom Stuij (directeur) en Chris van Buuren (President-Commissaris) van Mondial Movers bezochteen hun jaarvergadering.

In april had de voorzitter van de Franse groep, Emmanuel Jurdit, al een bezoek gebracht aan de jaarvergadering van Mondial Movers. Doel van deze bezoeken is elkaar beter te leren kennen en de samenwerking tussen de verhuisbedrijven te vergroten.

Dit keer was er een heel speciale reden om af te reizen naar Frankrijk. François Didierjean, de directeur van Les Gentlemen du Déménagement en medeoprichter van de EMG in  het jaar 2000, gaat binnenkort met pensioen. Dit was zijn afscheidsvergadering.

Afscheid

Reden natuurlijk om François hartelijk te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de EMG. Tom Stuij, nu de laatst nog werkzame oprichter van de EMG, heeft in een hartelijke toespraak de loftrompet gestoken over François en zijn daden voor de verhuiswereld.

Als speciaal cadeau had Tom een paar gepersonaliseerde klompen meegebracht , een cadeau dat met een lach in ontvangst werd genomen.

Bijzonder was dat de dankrede van Tom verpakt zat in een presentatie voor de Franse verhuizers over de kunstverhuisdoos zoals die door Mondial Movers jaarlijks aan de markt aangeboden wordt. Het onverwachte maakte de verrassing bij François Didierjean des te groter.

Mondial Movers lanceert nieuwe opleiding: ‘Verhuismedewerker’

Verhuisbedrijf Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer, heeft in het kader van haar duurzame personeelsbeleid de nieuwe opleiding ‘Verhuismedewerker’ ontwikkeld. Deze praktische opleiding is bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de gelegenheid om een diploma te behalen en om aan de slag te gaan bij het verhuisbedrijf. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Locus en De Normaalste Zaak. Mondial Movers hoopt hiermee mensen een kans te geven om te ontdekken hoe mooi het werken in de verhuisbranche is.

verhuismedewerker
De presentatie van de nieuwe opleiding Verhuismedewerkers, met vertegenwoordigers van Mondial Movers, Locus Netwerk (Katrien van Meenen), ETS Taaltrainingen (René Verhagen) en De Normaalste Zaak (Arie van den Herik). Foto: Henk van Veen

“Mondial Movers heeft sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan en zoekt continu naar nieuwe mogelijkheden om mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt. In het kader daarvan ontstond het idee om een opleiding te ontwikkelen die gericht is op mensen die op dit moment nog geen startkwalificatie hebben in de verhuisbranche”. Vertelt Tom Stuij, directeur van Mondial Movers. Hij vult aan dat het dan zowel om jongeren gaat, maar ook zij-instromers, statushouders en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Leren in de praktijk

De opleiding bestaat uit een interactief werkboek met praktijkopdrachten en QR-codes naar instructiefilmpjes. Alle aspecten van het verhuizen komen hierin aan bod: waaronder inpakken, werken met verhuismaterialen, contact met de klant en veilig werken. Onder leiding van een leermeester, een ervaren voorman van het Mondial verhuisbedrijf, worden alle opdrachten doorlopen op de werkvloer. Dit gebeurt tijdens de normale dagelijkse werkzaamheden, de leerling hoeft dus niet in de schoolbanken te zitten. Na ieder hoofdstuk in het leerboek is er een toetsmoment en bevestigt de leermeester dat de opdrachten goed zijn uitgevoerd. Na het succesvol doorlopen van de hele opleiding wordt het certificaat ‘Verhuismedewerker’ uitgereikt. “Het opleidingstraject wordt individueel afgelegd door een deelnemer: daardoor is er de tijd om in eigen tempo vakkennis op te doen. Voor mensen zonder kwalificatie is dit een prachtige manier om zelfvertrouwen op te bouwen en een eerste diploma te behalen.”

Mogelijkheden

Mondial Movers heeft 27 vestigingen door heel Nederland en verzorgt zowel verhuizingen voor particulieren, als bedrijven en zorginstellingen. “Wij hebben allemaal liefde voor het vak en willen dat graag delen. Bovendien draait onze branche goed waardoor er voldoende ruimte is om nieuwe mensen aan te nemen.” Het streven is dan ook om leerlingen die geslaagd zijn een contract aan te bieden. Zij kunnen zich daarna verder ontwikkelen als verhuizer.

Kwaliteit van de opleiding

De opleiding is, op initiatief van Tom Stuij,  samengesteld door ETS Taaltrainingen op basis van gegevens uit de dagelijkse praktijk binnen een verhuisbedrijf en vaktechnisch begeleid door een werkgroep bestaande uit ervaren verhuizers. Om te zorgen voor een goede aansluiting op de doelgroep is zowel het ‘Locus Netwerk’ als ‘De Normaalste Zaak’ bij het project betrokken. De SBCM heeft haar goedkeuring aan de opleiding gegeven, zodat geslaagden naar verwachting op termijn ook in aanmerking kunnen komen voor de afgifte van een praktijkverklaring.

Directeur-generaal ministerie bezoekt Mondial Movers in Alblasserdam

Roald Lapperre, Directeur-Generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij heeft op vrijdag 12 januari 2018 een werkbezoek gebracht aan verhuisbedrijf Mondial Movers in Alblasserdam. Aanleiding is de innovatieve, energieopwekkende gevel die het verhuisbedrijf sinds enige maanden heeft.

ministerie
Wethouders Arjan Kraijo, Peter Verheij en Jacqueline van Dongen, directeur-generaal Roald Lapperre (ministerie Infrastructuur en Waterstaat), directeur Tom Stuij van Mondial Movers en Stan de Ridder, CEO van Wellsun.

Afgelopen oktober werd onder grote belangstelling de eerste energieopwekkende gevel in Nederland onthuld. Bij het kantoor van Mondial Movers aan de Kelvinring. Het ontwerp van deze zogenaamde Lumiduct-gevel komt van het bedrijf Wellsun. De transparante zonnepanelen zorgen ervoor dat er een aangename temperatuur is in het pand én dat er tegelijkertijd energie wordt opgewekt. Een unieke combinatie.

Koploper

De onthulling kon rekenen op veel media-aandacht en Roald Lapperre (Directeur-Generaal Milieu en Internationaal) plaatste op Twitter een link naar een artikel in het NRC over de opening. “Het is mooi om op deze manier te laten zien wat er allemaal gebeurt in Nederland”, vertelde hij tijdens zijn bezoek aan Mondial Movers.
Directeur Tom Stuij van Mondial Movers liet tijdens een presentatie zien dat het verhuisbedrijf al jaren koploper is als het gaat om duurzaamheid. Onder meer door de aanschaf van elektrische verhuiswagens en de installatie van een uitgebreid zonnepark. “Alléén kunnen we de wereld niet veranderen en duurzamer maken, maar we kunnen wel stappen zetten. We hopen daarmee andere bedrijven te inspireren om lef te tonen en te investeren in duurzame maatregelen. Het kost wat geld, maar het levert veel meer op.”

Energie opwekken

Tom Stuij kwam vorig jaar in contact met Stan de Ridder van het bedrijf Wellsun toen hij op zoek was naar een oplossing voor het warmteprobleem in het trappenhuis van het kantoor. Het pand heeft een glazen gevel en ligt op het zuiden: dat betekent dat de temperatuur in de zomer tot boven de 40 graden op kan lopen. De Lumiduct-gevel van Wellsun bleek de perfecte oplossing te zijn: het houdt de warmte tegen, maar laat wél het prettige daglicht door. Tegelijkertijd wordt er energie opgewekt. Een ideale combinatie voor Mondial Movers. Roald Lapperre gaf tijdens zijn bezoek aan onder de indruk te zijn van de drive en het lef van beide ondernemers.

bezoek van ministerie

De presentatie bij Mondial Movers werd bijgewoond door de wethouders Peter Verheij en Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam en Jacqueline van Dongen (wethouder van Zwijndrecht en Drechtstedenbestuurslid Duurzaamheid). Na afloop spraken zij met directeur-generaal Lapperre over thema’s die voor de regio van belang zijn. De Drechtsteden hebben veel ambities als het bijvoorbeeld gaat om duurzaamheid, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het stimuleren van circulaire economie. Deze thema’s kwamen aan de orde tijdens een bijeenkomst in het Wapen van Alblasserdam.

Mondial Movers opnieuw winnaar van De Kristal voor beste MKB bedrijf

v.l.n.r. Angeline Ackermans, Tom Stuij en Johanna van Waardenberg
v.l.n.r. Angeline Ackermans, Tom Stuij en Johanna van Waardenberg

Mondial Movers heeft op 22 november voor de tweede keer(!), de prijs voor Beste MKB-onderneming gewonnen. In 2011 was De Kristalprijs ook al uitgereikt aan de verhuisorganisatie. Tijdens een feestelijke uitreiking in Nieuwspoort in Den Haag, heeft Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, de prijs overhandigd gekregen van juryvoorzitter Bibi de Vries.

Bibi de Vries en later ook jurylid Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme bevestigden dat Mondial Movers de prijs vooral verdiend heeft door de grote mate van transparantie die de organisatie kenmerkt.Een dolgelukkige Tom Stuij gaf in zijn dankwoord aan dat hij hoopte dat er meer MKB bedrijven hoog gaan eindigen in de transparantiebenchmark, terwijl ze aan gelijke regels als de beursgenoteerde ondernemingen moeten voldoen.

MKB bedrijf al nummer één

Natuurlijk kan een MKB-bedrijf nooit nummer 1 worden, maar door als hoogst genoteerde MKB-bedrijf en De Kristal in ontvangst te mogen nemen is een prachtig moment.Zowel Angeline Ackermans (verantwoordelijk voor de inschrijving in de transparantiebenchmark) als Johanna van Waardenberg (samenstelster van het jaarverslag) mochten de Kristal even vasthouden voordat hij wordt geplaatst in de speciale vitrine in de ontvangsthal van Mondial Movers in Alblasserdam.De Kristal wordt overhandigd aan de onderneming die het hoogst is geëindigd op de Transparantiebenchmark 2012. Een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van MVO-verslaggeving van de 500 grootste Nederlandse ondernemingen.

Cooperation between IAM members

Cooperation confirmed in a DeclarationCooperation IAM Partners Venice Movers

The picture shows the participants at the meeting in Venice

Standing from left to right:
Joeph Pastore, Giampaolo Bertaggia, Eduardo Toso, Walter Vasquez, Luciano Milano, Carmelo Quartarone, Patrizio Donzo, Bernardo Ruocco, Myriam Ferretti and Anna Quartarone,.
Seated:
John Payne, Michele Polimeni, Michele Fiore, Tom Stuij(chairman), Chris van Buuren, Thierry Dubois.

Venice – Italy

In the beautiful city of Venice some of the leading moving companies in Europe joined to discuss the future of the moving industry.  They already work together as they are members of the European Moving Group. In the European Moving Group  (EMG) they share information about their markets. Secondly they assist each other when needed.

Declaration of Cooperation

For this special occasion the partners undersigned a Declaration of Cooperation in which the goals of their partnership are defined.

IAM-Partners

Besides being partners in the EMG, the companies are also joined in their membership of IAM. The partners are:

The Italian partners are shareholders in Italian Van Lines, based in Rome, Milan, Venice , Bari and Taormina.

Duurzaam jaarverslag door MKB niet gewaardeerd

Tekst uit het duurzaamheidsmagazine TGTHR.

Het totale artikel is te lezen op de website van de duurzaamheidsrapporteurs

Twee keer wonnen ze met hun maatschappelijke jaarverslag de Kristalprijs voor midden- en kleinbedrijven. In 2011 en 2012. Verhuisbedrijf Mondial Movers is al sinds 2005 bezig met duurzaamheid en deze ‘Oscars voor transparante maatschappelijke verslaggeving’ waren een beloning voor hun inspanningen op dit gebied. Het ministerie van Economische Zaken reikt de Kristalprijs ieder jaar uit aan het beste duurzaam jaarverslag uit de Transparantiebenchmark, een jaarlijks onderzoek naar maatschappelijke verslaggeving in Nederland. Directeur Tom Stuij is er trots op en gelooft ook in verslaggeving, als verantwoordingsmiddel richting stakeholders. Maar ook als richtinggevend instrument voor de verdere beleidsontwikkeling. ‘Transparantie loont echt, daar ben ik van overtuigd.’

Toch blijkt in de praktijk dat slechts weinig organisaties uit het midden- en kleinbedrijf het voorbeeld van Mondial Movers volgen. Nog geen tien bedrijven van vergelijkbare grootte lieten jaarlijks hun verslag beoordelen. In 2013 besloot het ministerie daarop dat het MKB niet langer kon meedoen met de Transparantiebenchmark. De benchmark is nu nog uitsluitend bestemd voor grote organisaties. ‘Eeuwig zonde’, noemt Stuij dat besluit.

Bied MKB een podium

Jos Reinhoudt, kennismanager bij MVO Nederland, heeft zich de afgelopen jaren verdiept in hoe het MKB omgaat met jaarverslaggeving. Net als Tom Stuij vindt hij het een gemiste kans dat het midden- en kleinbedrijf geen podium meer heeft om te laten zien hoe duurzaam en transparant ze opereert. ‘Al begrijp ik de beslissing wel’, vertelt Reinhoudt. ‘Het geringe aantal deelnemers geeft geen representatief beeld. Bovendien is het kostbaar om een verslag te laten controleren door de consultants achter de Transparantiebenchmark.’

Led-lampje? In Duurzaam Jaarverslag!

Verhuisbedrijf Mondial Movers profiteerde zowel van de interne als van de externe voordelen van verslaggeving. ‘Het is goed voor je pr. Zeker in de beginjaren’, weet Tom Stuij nog. ‘Een led-lampje aanbrengen in je kantoor was al krantennieuws. Die tijd is nu voorbij. Ik zie het ook als instrument dat je verplicht om na te denken over je management. En het geeft inzicht in welke koers je moet varen.’ Het leidde ertoe dat Mondial Movers haar bedrijfsstrategie verlegde van de P van Planet naar de P van People. Stuij: ‘Dat wil niet zeggen dat we niks meer voor de planet doen, maar wij willen van toegevoegde waarde zijn voor onze stakeholders; onze medewerkers en klanten.’ Mondial Movers paste haar pay-off erop aan: de vriendelijke verhuizer.

Tip van Mondial Movers

Voor haar verslaggeving gebruikte Mondial Movers de GRI-richt­lijnen. Toegegeven, een hele exercitie. Een tip van Tom Stuij: ‘Maak gewoon eerst een goed duurzaam jaarverslag en leg daarna de richtlijnen ernaast. Kijk vervolgens wat je kunt aanvullen. En beantwoord daarbij alleen de vragen die je begrijpt.’ Wat Mondial Movers hielp, was de implementatie van het ISO 26000-managementsysteem die het bedrijf al eerder had doorlopen. ‘Daardoor was al veel management-informatie bekend.’

Duurzaam Jaarverslag
Duurzaam Jaarverslag gaat over de drie P’s

Officiële onthulling energieopwekkende gevel bij Mondial Movers!

Na een periode van anderhalve maand bouwen, was het woensdag 18 oktober dan zover: de onthulling van de eerste energieopwekkende gevel in Nederland bij het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam. Deze zogenaamde Lumiduct-gevel is ontworpen door Wellsun en heeft transparante zonnepanelen. De voordelen? De temperatuur zal in het trappenhuis niet meer zo hoog oplopen in de zomer én er wordt meer energie opgewekt.

Onthulling
Stan de Ridder (Wellsun), wethouder Peter Verheij (gemeente Alblasserdam) en directeur Tom Stuij (Mondial Movers).

Onder het genot van een hapje en een drankje waren zo’n zestig belangstellenden aanwezig op de receptie, die werd gehouden bij het verhuisbedrijf Mondial Movers aan de Kelvinring in Alblasserdam. Wethouder Peter Verheij was namens de gemeente Alblasserdam aanwezig om de gevel officieel te onthullen. Hij sprak zijn waardering uit voor het feit dat Mondial Movers al jaren vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid. “Zeer veel hulde dat Mondial Movers dit project heeft opgepakt. Jullie laten zien dat een energieneutraal pand mogelijk is.”

Duurzaamheid

Stan de Ridder van Wellsun sprak tijdens de receptie glunderend van trots de aanwezigen toe. Wellsun heeft na jaren van ontwikkelen en testen de gevel van Lumiduct daadwerkelijk voor het eerst kunnen bouwen. Het was doorbijten, afzien en vooral een kwestie van volhouden. Wellsun is een bedrijf met lef, inspirerend ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Duurzaamheid staat er hoog in het vaandel, net als bij verhuisbedrijf Mondial Movers.

Energie opwekken

Het ontwerp van de gevel bleek uitstekend te passen bij de wensen van Mondial Movers. “De kantoorgevel van ons bedrijf in Alblasserdam ligt pal op het zuiden en bezit een leuk glazen trappenhuis. Het gevolg is dat de temperatuur in de zomer daar kan oplopen tot 40 graden en hoger. Niet een echt prettige werkomgeving dan”, vertelt Tom Stuij, directeur van verhuisbedrijf Mondial Movers. “Daarvoor een oplossing zoekend kwam ik de Lumiduct-gevel van Wellsun tegen. Het warmteprobleem is opgelost en als toegevoegde waarde levert de prachtige nieuwe gevel ook nog eens energie. Iets wat ons als MVO-duurzaamheidskoploper natuurlijk als muziek in de oren klinkt.”

Innovatief

Het zonweringssysteem bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. De panelen zetten het directe, verblindende zonlicht om in energie, maar laten het zachte daglicht door. Met een elektrisch rendement van boven de 30 procent zijn de panelen anderhalf keer zo efficiënt als normale zonnepenalen. Dit terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een selectieve zonwering en daarmee een ideaal binnenklimaat mogelijk maken met een overvloed aan daglicht.

Bij Mondial Movers is een gevel van 40m2 gerealiseerd. Deze is ontworpen in samenwerking met ODS Geveltechniek, EGM architecten en Pellikaan bouwbedrijf. Op deze manier zal er aanzienlijk meer energie opgewekt worden.

Mondial Movers te zien op het RTL Nieuws!

Verhuisbedrijf Mondial Movers was op dinsdag 17 oktober 2017 te zien op het RTL Nieuws en RTLZ. De nieuwszender besteedde aandacht aan de bouw van de allereerste energieopwekkende gevel bij het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam. Het ontwerp van de Lumiduct-gevel komt van het bedrijf Wellsun.

RTL Nieuws op bezoek bij Mondial Movers
Directeur Tom Stuij van verhuisbedrijf Mondial Movers is trots op de realisatie van de energieopwekkende gevel.

Directeur Tom Stuij van Mondial Movers en Stan de Ridder van Wellsun werden geïnterviewd door een team van het RTL Nieuws. De bouw van de gevel is bijzonder, omdat voor het eerst op deze manier wordt gewerkt met transparante zonnepanelen. Het innovatieve zonweringssysteem zorgt ervoor dat de temperatuur in het trappenhuis niet te hoog oploopt in de zomer. Tegelijkertijd wordt er meer energie opgewekt dan met gewone zonnepanelen.

Bekijk het filmpje hier.

Verhuizing directeur Tom Stuij en zijn vrouw Tineke verloopt vlekkeloos

Tom Stuij, de directeur van Mondial Movers, is samen met zijn echtgenote Tineke, verhuisd vanuit Ridderkerk naar Brouwershaven. Bleek dat zij zelf nog nooit serieus waren verhuisd, zodat de verhuizing ook voor hun een verrassing was.Verhuizing Tom Stuij

De verhuizers van Mondial R. Vlot en Zn. Verhuizingen uit Sliedrecht, samen met de mannen van Mondial Vogel Verhuizingen uit Middelburg, hebben er voor gezorgd dat de verhuizing van naar Zeeland soepel en snel verliep.

BNR Gangmakers over werkeloosheid, met Tom Stuij

Te beginnen met een selfieBNR Gangmakers Radio

BNR Gangmakers, een wekelijks programma

Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, was uitgenodigd om deel te nemen aan het radioprogramma BNR Gangmakers. De opnames vonden plaats in Amsterdam bij B.Amsterdam een verzamelgebouw vol energie en jonge ondernemers. Het is gewoonte om een selfie te nemen voor aanvang van het programma en die dan te twitteren. Ook Tom ontkwam niet aan de traditie.

Werkloosheid

Het programma stond in het teken van werkloosheid. Deze zal mogelijk hoger worden als de robotisering grote vormen aan gaat nemen. Vraag was hoe bedrijven daar in de eerste plaats mee om gaan. Volgens Tom is het ondoenlijk om de komende werkloosheid een halt toe te roepen. Vooral de medewerkers op kantoren zullen al met al veelal hun baan zien verdwijnen. In de discussie werd wel, terecht waarschijnlijk, aangevoerd dat er ook weer nieuwe banen zullen ontstaan, maar hoe en wat bleef onduidelijk.

Rol van de bedrijven

BNR Gangmakers probeert voorbeelden te stellen ter inspiratie en de discussiepartners worden dan ook uitgedaagd om alternatieven naar voren te brengen. Tom is ook ambassadeur voor het basisinkomen en van hem werd verwacht dat hij het basisinkomen in zou brengen en verdedigen. Dit is goed gelukt.

Gasten aan de tafel voor de discussie, onder leiding van Maarten Bouwhuis,  waren:

 • Alexander de Roo, voorzitter vereniging Basisinkomen
 • Tom Stuij, directeur Mondial Movers en ambassadeur Burgerinitiatief Basisinkomen2018
 • Bart Drenth, voorzitter MKB Amsterdam
 • Pieter Molijn, directeur Molijn Professionals

Terugluisteren.

Het is mogelijk het volledige programma terug te luisteren via deze link.

Mondial Movers steunt plan voor waterstofstations in de Drechtsteden

Waterstof is dé brandstof van de toekomst. Tenminste als we alle rooskleurige voorspellingen moeten geloven. Nu worden er veel elektrische auto’s verkocht en dat zullen er in de toekomst nog veel meer worden. Maar die hebben toch nog steeds een probleem dat het ‘tanken’ in verhouding erg lang duurt. Zelfs bij de nu veelgebruikte snelladers duurt het een uur om tot een actieradius van 250 km te komen. Een oplossing is het gebruik van waterstof als brandstof voor de elektrische auto. Tanken in 5 minuten en dan zo’n 700 kilometer kunnen rijden: het klinkt fantastisch!

waterstofstations
Foto: Cees Schilthuizen

Waterstofstations

In de Drechtsteden, waar Alblasserdam toe behoort, leeft het idee om snel vijf waterstof tankstations te bouwen. Dit om het rijden op waterstof te stimuleren. Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, was op de kick-off bijeenkomst aanwezig en kon toezeggen dat ook Mondial Movers zich in zal spannen om het plan te realiseren. Wie weet rijden er in 2019 watertsof aangedreven auto’s bij het verhuisbedrijf.

Zakendoen met Tom Stuij op BNR

Maandag 15 september 2014, Tom op de radioZakendoen met Tom Stuij

Presentator Rens de Jong stuurt iedere maandag het populaire programma “Zakendoen met” de ether in.

Het BNR programma belicht in anderhalf uur een aantal onderwerpen. Hoofdgast was Tom Stuij, de directeur van Mondial Movers, en hij mocht over zichzelf en over het verhuisbedrijf vertellen. Dat is juist de mix van het programma “Zakendoen met”, dat aan de ene kant de ondernemer zelf belicht wordt en aan de andere kant het bedrijf dat hij leidt.

Natuurlijk had Tom een gedegen voorgesprek met redactrice Suzanne Streefland.  Zodat de vragen van Rens de Jong nu ook weer niet te onverwacht kwamen. Wel lukte het Rens om Tom af en toe op het verkeerde been te zetten. Door zich weinig aan te trekken van de chronologische volgorde in het verhaal. In “Zakendoen met” kwamen de door Tom aangevoerde onderwerpen. Als  samenwerken, verhuisassistentie, verhuisapp, mobis, inboedelhotel en de verhuisfamilie in meer of mindere mate aan bod.

Bij de persoonlijke vragen kreeg Tom veel reacties op zijn keuze voor Lijmen/Het Been als beste boek en Fanfare als beste film. Tom kon uitleggen dat hij van beide veel geleerd had op managementgebied en dat hij iedere jongere aanbeveelt om zowel het boek als de film nog eens te bekijken.

MVO en jaarverslag bij accountants NBA door Tom Stuij

Tom Stuij over duurzaamheid en jaarverslagMVO en jaarverslag bij accountants NBA door Tom Stuij

Tom Stuij heeft in een uitgebreide voordracht gesproken over duurzaamheid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en hoe simpel dat eigenlijk in praktijk te brengen is. Vaak is gezond verstand en een beetje communicatie al voldoende om een bedrijf of organisatie de goede kant op te sturen.

De aanwezigen reageerden uitgesproken positief op het idee dat ook zij alleen al kunnen bijdragen aan een betere wereld door hun relaties te helpen dezelfde weg te gaan.Een prima hulpmiddel is dan het geïntegreerde jaarverslag en omdat Mondial Movers maar liefst twee maal de Kristalprijs in ontvangst mocht nemen voor het beste jaarverslag van Nederland kon Tom goed uitleggen wat belangrijk is als je als bedrijf een echt volwassen jaarverslag wil maken. De accountant is dan met z’n kennis van verslaglegging een goede partner voor het MKB.

Mutsenfilm

Natuurlijk is ook de befaamde ‘mutsenfilm’ van MVO Nederland in beeld gebracht en als winters presentje mochten de accountants een gebreide wintermuts mee naar huis nemen. Dit gebaar werd met enthousiasme begroet.Accountant Danielle Molenaar AACB van K&M accountants uit Zoetermeer heeft haar exemplaar gelijk in gebruik genomen.Als tweede spreker op deze avond was Rob Tol uitgenodigd om alles over netwerken te vertellen. Rob is een echte inspirator zodat na afloop van zijn betoog iedereen eigenlijk automatisch visitekaartjes gaat uitwisselen.!MVO en jaarverslag bij accountants NBA door Tom Stuij

Tom Stuij spreekt over MVO verslaglegging bij Grant Thornton

MVO verslaglegging bij Grant ThorntonOp 22 april 2014 heeft Tom Stuij een presentatie gegeven aan een veertigtal medewerkers van Grant Thornton Accountants en Adviseurs. Samen met IT-Auditeur Arnold Westgeest is er tijdens een vaktechnische bijeenkomst in Alphen aan den Rijn, in een uur veel uitleg gegeven over de mogelijkheden van geïntegreerde verslaglegging. Arnold heeft dit vanuit de technische kant aangelicht, terwijl Tom’s presentatie natuurlijk over de dagelijkse gang van zaken bij Mondial Movers ging.

Integrated Reporting is voor Mondial Movers, als MVO koploper, een onderdeel van de normale dagelijkse praktijk. Het verhuisbedrijf heeft vanuit het toegepaste Rijnlandse Zakenmodel, alle mogelijkheden om volledig transparant te communiceren met stakeholders. Of het nu gaat om de financiële gegevens of het sociaal beleid, alles komt samen in de jaarverslagen zoals die door Mondial Movers worden gepresenteerd.

Kristalprijs

In 2011 en 2012 mocht Mondial Movers de Kristalprijs ontvangen als het meest transparante MKB-bedrijf van Nederland.

De aanwezige accountants gaven na afloop aan extra geïnformeerd te zijn door de aanstekelijke presentaties en nadat Tom ook nog aan iedere accountant een handgebreide Mondial Movers wintermuts kon overhandigen was de bijeenkomst meer dan geslaagd.

Tom Stuij geïnterviewd door De Normaalste Zaak.

Het zijn er al veel, maar het moeten er nog meer worden: bedrijven die mensen met een beperking een kans geven.

140829MondialMovers-Sfeer


Mondial Movers is Partner in De Normaalste Zaak en onderschrijft het belang. Tom Stuij is geïnterviewd om aan te geven op welke wijze Mondial Movers haar betrokkenheid toont.

Het interview in “highlights

Wie: Tom Stuij van Mondial Movers
Wat: Structurele inzet mensen met een beperking
Waarom: “Past bij ons Rijnlandse zakenmodel”
Hoe: Vaste dienstverbanden en inzet op projectbasis

 • Mondial Movers is een samenwerkingsverband van 20 verhuisbedrijven
 • Elke bij Mondial Movers aangesloten verhuizer maakt wel gebruik van mensen met een beperking
 • Mondial Movers functioneert als een omgekeerde franchiseketen
 • Wij werken volgens het Rijnlandse zakenmodel. Dus bij ons staan continuïteit en vakmanschap voorop.
 • De functie van de medewerkers wordt toegesneden op hun eigen kwaliteiten
 • Mondial Movers probeert door middel van jobcarving een geschikt pakket werkzaamheden te creëren.
 • Bij veel opdrachten werkt Mondial Movers samen met opdrachtgevers en lokale SW-bedrijven
 • Dat kan vooral als we aan grote opdrachten voor bijvoorbeeld zorginstellingen werken.
 • Krijgen dan ook een opleiding tot assistent-verhuizer en hebben daarna een veel beter perspectief op de arbeidsmarkt.
 • Niet alle opdrachtgevers vinden het even aangenaam als Mondial Movers aankondigt ook medewerkers met een beperking dienst te hebben

Dat moeten we echt bespreekbaar maken, dat is bijvoorbeeld ook een van de redenen dat Mondial Movers lid is van De Normaalste Zaak.

Lees het hele interview op de site van “De Normaalste Zaak”

Nieuwjaarsbijeenkomst MVO NL

Mondial Movers aanwezig op NieuwjaarsbijeenkomstNieuwjaarsbijeenkomst, 2017, MVO, Mondial Movers

SDG’s  gekoppeld aan Mondial Movers

Op 19 januari waren Martijn Schmale en Tom Stuij met een presentatie aanwezig op de SDG Marktplaats van MVO Nederland. De SDG Marktplaats werd gehouden ter gelegenheid van de Nieuwjaarsbijeenkomst van MVO Nederland. Ditmaal in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

1000 gasten

Maar liefst 1000 genodigden bevolkten de gangen en de zalen van Tivoli. Natuurlijk allemaal bezoekers die een verbinding hebben met duurzaamheid. Een uitgelezen plek voor Mondial Movers, als koploper binnen de duurzaamheidsgedachte,  om de bindingen met de SDG’s te tonen aan een groter publiek.

Tom Stuij ontwierp kerstkaart

Ook de door Mondial Movers eind 2016 aan relaties gezonden kerstwens stond geheel in het teken van de SDG’s.  Hierdoor was onze band met de doelstellingen al bij veel bezoekers bekend.

Verhuizing

Leuk was de aanwezig van heel veel (zo niet alle ) medewerkers van MVO Nederland. Nog maar twee weken geleden heeft Mondial Movers Projectmanagement (MMP) gezorgd voor een vlekkeloos verlopen verhuizing van het kantoor van MVO Nederland.

Dat Gerdien Dijkstra, die binnen MVO Nederland verantwoordelijk was voor de verhuizing, ook even langs kwam en vervolgens haar waardering nog meldde via Twitter, is zeer op prijs gesteld.

Interview Tom Stuij over de kracht van duurzaam ondernemen

Interview Tom Stuij over de kracht van duurzaam ondernemen

Jasper van Impelen van het project The Story of Cool heeft een aantal weken geleden een bezoekje gebracht aan Mondial Movers in Alblasserdam. In het kader van de Sustainable Summer Tour is algemeen directeur Tom Stuij geïnterviewd. Onderwerp van gesprek was de kracht van het duurzaam ondernemen en hoe Mondial Movers, koploper van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dit toepast in de bedrijfsvoering.

Klik hier om het interview van Tom Stuij te bekijken.

Congres AZV: samenwerken, spreker Tom Stuij

Tom Stuij gastspeker op congres van AZV

Het jaarlijkse congres van de Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV) stond dit jaar geheel in het teken van SAMENWERKEN. Om die reden was Tom Stuij, algemeen directeur van Mondial Movers, uitgenodigd om als gastspreker op te treden.

Alexander Sakkers, voorzitter van TLN en Adriaan van Eeden Petersman, voorzitter van de AZV openden de bijeenkomst. Natuurlijk was ook Fred Visser als voorzitter van de VZV aanwezig. Tom Stuij is voor een groot aantal aanwezigen geen onbekende. Ruim 25 jaar stond hij aan het hoofd van het in zeecontainervervoer gespecialiseerde Rotterdamse transportbedrijf, Stuij en de Man. Daarnaast is Tom Stuij een van de medeoprichters en was hij oprichtingsvoorzitter van de VZV (Vereniging van Zeecontainervervoerders) in 1982.

Andere sprekers tijdens het congres stonden stil bij meer technische onderwerpen zoals Slotmanagement, ICT ter ondersteuning en Samenwerking met Inland Terminals. Tom Stuij kreeg hierdoor de gelegenheid om nader in te gaan op de emoties rondom samenwerken.

Tom Stuij

Mondial Movers is in 1990 ontstaan uit de samenwerking tussen een aantal Erkende Verhuizers en is nu het meest succesvolle bedrijf in de verhuisbranche. Tom Stuij trakteerde de ruim 100 genodigden uit de transportwereld op de succesformule door hen een inkijkje te geven in de factoren die gerant staan voor succesvolle samenwerking.

Het congres eindigde met een groot enthousiasme om nieuwe samenwerking tussen de containervervoerders op te starten. Leuk was dat Mondial Movers niet alleen als voorbeeld diende voor succesvol samenwerken, maar ook op de andere grote topics in het vervoer: MVO en Duurzaamheid.

Tom Stuij heeft kunnen uitleggen dat MVO voor de toekomst van de bedrijven van groot belang is. Voor het behoud van een positief imago, maar vooral voor het voortbestaan van de bedrijven. Zoals al eerder gemeld zijn bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen succesvoller dan hun niet MVO-concurrenten.

Energievakbeurs en Ecomobiel

2016 editie van Energievakbeurs en Ecomobiel

Energievakbeurs Ecomobiel Tom Stuij Mondial Movers Verhuizen
Tom Stuij voor de zonneschermpanelen

Bezoek aan Den Bosch

Ook dit jaar heeft Tom Stuij de beurzen Energievakbeurs en Ecomobiel bezocht in Den Bosch. Een jarenlange traditie en waarschijnlijk zijn de vakbeurzen hun hele bestaan al vereerd met bezoeken vanuit Mondial Movers.

Tom Stuij toont interesse

Begonnen in het kader van energiebesparing lag de nadruk de eerste jaren vooral op halogeen- en ledverlichting. Later natuurlijk gevolgd door nauwkeurige bestudering van wat er mogelijk is op het gebied van de mobiliteit. De komst van de elektrische auto’s in het wagenpark van Mondial Movers is zeker mede te danken aan de presentaties op de beurzen.

Mondial Movers kent een “warmteoverschot” in de centrale hal van het kantoor in Alblasserdam. En het was mooi op de Energievakbeurs een zonnescherm tegen te komen in de vorm van zonnepanelen. Niet alleen ziet het er prachtig uit. Het combineert de voordelen van zonnepanelen, met die van het broodnodige zonnescherm.

Wellsun

Het ziet er naar uit dat Stan de Ridder, directeur van ontwikkelaar Wellsun, binnenkort afreist naar Alblasserdam. Dit om te kijken of het mogelijk is het zonnepanelenscherm te plaatsen voor de raampartij van het kantoor.

MVO Nederland neemt afscheid van Willem Lageweg

Op 28 juni 2016 heeft Willem Lageweg, na 10 jaar directeur-bestuurder te zijn geweest van MVO-Nederland afscheid genomen.mvo nederland mondial movers

Tom Stuij, directeur van Mondial Movers heeft Willem meegemaakt sinds het bedrijf in 2007 partner werd van MVO Nederland en heeft tijdens de afscheidsreceptie aan Willem nogmaals duidelijk gemaakt welke bijzondere rol hij gespeeld heeft bij de ontwikkeling van Mondial Movers.

Trouwens, alle aanwezigen tijdens het ter gelegenheid van het afscheid georganiseerde symposium in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam, waren het op dit gebied eens.

Willem heeft op bijzondere wijze invulling gegeven aan de ontwikkeling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Nederland.

Medestrijders

Te midden van 200 bondgenoten en mede-strijders heeft Willem Lageweg. Volledig verdiend, mogen horen dat hij benoemd is tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Een hoge onderscheiding, waaruit des te meer blijkt dat hij zich op bijzondere wijze heeft ingezet. Voor tal van maatschappelijke doelen in binnen- en buitenland.

Willem gaf alle aanwezigen een bedankkaartje mee met aan de ene kant de tekst:

Beste Bondgenoot en mede-strijder,

Heel vele dank voor wie je bent en voor onze samenwerking. Vooral ook veel dank voor wat jij allemaal doet voor een beter wereld. Ik ben daar zeer van onder de indruk. Mede door jouw iznet wordt in deze tijd de basis gelegd voor een duurzame gouden eeuw.

Ik geloof in een economie waarin uitstoot en afval zijn verdwenen. En in een wereld waarin ieder talent – ongeacht herkomst of beperking – telt en meedoet. Daar zal ik mij ook in de komende periode voor blijven inzetten.

Hartelijke groet, Willem.

Tom Stuij genoemd als medestrijder

En aan de andere kant een afbeelding van een wereldbol, opgebouwd uit de namen van diegenen die samen met hem strijden voor een betere wereld. Mondial Movers is blij dat ook de naam van Tom Stuij aan dit totaal wereldbeeld is gekoppeld.


mvo nederland mondial movers

Tom Stuij, EMG voorzitter in Berlijn

EMG vergadering Berlijn met DMS CNT en Les Gentlemen Verhuizers, EMG mondial movers verhuizer
Les Gentlemen du Déménagement , DMS, Mondial Movers en CNT bijeen aan de tafel.

Eind oktober was het weer tijd voor de najaarsvergadering van de EMG, de European Moving Group. Dit maal is de bijeenkomst gehouden op het kantoor van de Duitse partner DMS in Berlijn.

Met bijna 400 vestigingen in Europa is de EMG de grootste op dit continent opererende verhuisgroep. Het blijkt dat het garanderen van de kwaliteit van de verhuizingen en drang naar duurzaam ondernemen inmiddels gemeengoed is geworden bij de deelnemende verhuisbedrijven. ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en MVO in al haar vormen zijn dan ook onderwerpen waarover aan tafel gesproken wordt.

Stephanie Delaunay vertegenwoordigde de Franse groep Les Gentlemen Du Demanagement, Frank Dietz de DMS, terwijl Roberto Ortilio en Luciano Milano als vanouds de Italiaanse groep CNT presenteerden. Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, trad ook deze vergadering op als voorzitter.

De volgende bijeenkomst, waarvoor ook andere verhuisgroepen en geselecteerde verhuisbedrijven zullen worden genodigd, staat gepland voor mei 2014 in Lindau am Bodensee.

Tom Stuij bij bijeenkomst Oud-bestuursleden TLN

Tom Stuij als jongste ex bestuurslid aanwezig.
Foto TLN Oud-bestuursleden bijeen in Zoetermeer

TLN, de brancheorganisatie voor logistieke dienstverleners, organiseert ook ieder jaar een bijeenkomst voor de oud-hoofdbestuursleden van de vereniging. Men gaat daarbij bijvoorbeeld zelfs terug tot de hoofdbesturen van NOB Wegtransport, PCB, KVO en KNVTO de brancheorganisaties die in de loop der jaren gefuseerd zijn tot de krachtige TLN organisatie die er nu staat.

Doel van de bijeenkomst

Enerzijds dat de oud-hoofbestuursleden elkaar weer ontmoeten en anderzijds dat ze bijgepraat worden over de zaken die nu actueel zijn. De bezoekers vinden het daarnaast erg prettig om nog eens met de organisatie van gedachten te wisselen over beleidszaken en die vanuit historisch perspectief te verbinden. Op deze wijze zorgen de deelnemers voor het behoud van de historische waarden waar TLN voor staat. Dit jaar kwamen de 40 deelnemers naar restaurant De Smient in Zoetermeer om tijdens het diner gesprekken te voeren met directeur Peter Sierat en de nieuwe voorzitter Arthur van Dijk.

Ook Tom Stuij was van de partij, ooit was hij op 28 jarige leeftijd het jongste hoofdbestuurslid van de NOB Wegtransport. Als een jongere en nog in het bedrijfsleven actieve deelnemer bevestigt hij de waarde van bijeenkomsten als deze. Juist de gesprekken met directie, voorzitter en de ook aanwezige oud-voorzitter Karel Noordzij maken dat dit initiatief van TLN voor hem van meerwaarde is.

Tom Stuij en NEN

Tom Stuij, algemeen directeur van Mondial Movers, wordt vermeld in het jaarverslag over het jaar 2012 van NEN, het Nederlands Normalisatie Instituut. Zijn quote: “De Zelfverklaring ISO 26000 afgeven, is een zware verantwoordelijkheid. Dat doe je als bedrijf niet zomaar,” wordt genoemd in het toepasselijke hoofdstuk Maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. Precies de plek waar Mondial Movers zich thuis voelt.Mondial Movers neemt deel in verschillende NEN-werkgroepen en overleggen rondom aanbestedingen en ISO 26000.

Tom Stuij deelnemer Arbeidsmarktoverleg

Tom Stuij deelnemer Arbeidsmarktoverleg

Tom Stuij heeft deelgenomen aan een bijeenkomst met als doel te brainstormen over de arbeidsmarktvraagstukken in de DelTri regio. DelTri is het samenwerkingsverband tussen Rotterdam, Drechtsteden en West-Brabant.

Tom Stuij is daarom al nauw betrokken bij de arbeidsmarkt voor Transport en Logistiek door zijn voorzitterschap van de Stuurgroep Servicepunt Drechtsteden Transport en Logistiek. Waarin de logistieke sector met partijen in de Drechtsteden immers overleggen over een grotere inzetbaarheid van medewerkers vanuit een achterstandspositie en de instroom van jongeren in de logistieke sector.

Deze DelTri bijeenkomst, in Bellevue op het Drierivierenpunt, werd gehost door de burgemeesters Brok van Dordrecht en van der Velden van Breda. Terwijl ook wethouders Karakus van Rotterdam het belang van een brainstorm benadrukte. Directeuren van gemeentelijke diensten en wethouders vanuit bijna alle deelnemende gemeenten waren uiteindelijk aanwezig. Samen met een 15-tal genodigden uit het bedrijfsleven te overleggen. Hoe er zo gezamenlijk en succesvol kan worden geïnvesteerd in een sterke maritieme en logistieke cluster in de regio.

Mondial Movers Beste MKB-bedrijf 2011

De uitreiking Mondial Movers Beste MKB-bedrijf 2011Alblasserdam, Landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers, heeft 21 november de prijs Beste MKB-bedrijf in 2011 gewonnen. Tijdens de feestelijke uitreiking van De Kristal 2011 in Sociëteit Nieuwspoort in Den Haag heeft algemeen directeur Tom Stuij de prijs. Vol trots, uit handen van juryvoorzitter Bibi de Vries, daarom mogen ontvangen.

De vraag van Inge Diepman wat nou precies transparantie betekent voor Mondial Movers. Antwoord Tom Stuij kort maar krachtig, Eerlijkheid;. Volgens de jury, bestaande uit mr. Bibi de Vries, Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme en professor dr. Leen Paape, is Mondial Movers dit jaar de terechte winnaar omdat het bedrijf al jaren systematisch aan MVO werkt. De verhuizer, met 28 zelfstandige vestigingen, is om die reden, volgens het juryrapport van de Transparantiebenchmark 2011 een voorbeeld voor andere MBK-bedrijven die in een en dezelfde sector willen samenwerken.

 

Mondial Movers Beste MKB-bedrijf 2011

Van links naar rechts;jurylid Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme, Fokko Wientjes (DSM), Tom Stuij (Mondial Movers), jurylid Bibi de Vries,
Marthijn Junggeburth (Bavaria) en jurylid Leen Paape.

Tom Stuij doet Reclameverlichting uit

Mondial Movers bedrijfspand Alblasserdam

De reclameverlichting die het kantoor van Mondial Movers in Alblasserdam siert, zal voortaan niet altijd meer branden. Om het milieu te sparen werd daarom onlangs een schakelaar aangebracht. Daardoor wordt ervoor gezorgd dat het licht op gezette momenten uit staat.

De Nacht van de Nacht (25 oktober 2008) was voor Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, aanleiding voor deze milieubesparende maatregel. De hamvraag was namelijk hoe de verhuisorganisatie een steentje bij kon dragen aan minder lichtvervuiling. Toen werd de oplossing al snel gevonden: een speciale schakelaar laat de verlichting van de reclame niet altijd meer branden. Daarom staat de verlichting op het pand langs de rijksweg A15 zal vanaf middernacht tot ’s ochtends 5 uur uit.

Tom Stuij: “Hoewel we natuurlijk graag reclame maken, dragen we met plezier ons steentje bij om lichtvervuiling te voorkomen. Wellicht is dit het startsein voor anderen om volgend jaar ook mee te doen aan de Nacht van de Nacht. Ik ben van mening dat alle kleine beetjes helpen.”

Polynite Logo, vloerbescherming
Polynite
Polynite in een sporthal / stadion, vloerbescherming
Toepassingen
Polynite Europe
Over Tom