Polynite

Polynite, het product

Polynite is bedoeld als beschermingsmiddel, maar kan voor meerdere doeleinden worden ingezet.
Het zijn platen van 81 cm breed en uitgevouwen 182 cm lang. De dikte van het materiaal is slechts 3 mm.
Het gewicht van de plaat is ongeveer 3 kilo en hij  is bijna onverslijtbaar en moeilijk te beschadigen.
Ingevouwen meet de plaat 81×91 cm. De Polynite rijplaat is niet vouwbaar ter bevordering van de stabiliteit.

vloerbescherming, polynite, beschermingsplaat                  Polynite Gevouwen - Folded, vloerbescherming, beschermingsplaat

Polynite, de toepassing

Polynite is op veel verschillende manieren toe te passen en regelmatig komen nieuwe toepassingen aan het licht. De bekendste toepassing is in de verhuisbranche, waar de plaat wordt gebruikt om vloeren en wanden te beschermen tijdens de verhuizing. Inmiddels is de plaat ook in gebruik bij bouwbedrijven en aannemers die vloeren en wanden die klaar zijn, niet willen laten beschadigen. De plaat kan je ook tegenkomen in sporthallen en bij evenementen. De Polynite vloer ligt dan over de bestaande vloer. Vervolgens kunnen grote groepen mensen de hal gebruiken  bij bijzondere sporten of tentoonstellingen. De originele vloer is dan beschermd.

De Polynite plaat kom je ook tegen als “drempelplaat”, om een drempel / hobbel probleemloos te kunnen passeren. Dat kan dan met bijvoorbeeld een trolley, gaaswagen, kruiwagen of hondje.

Grondlegger Sanvic

Het Japanse Sanvic (onderdeel van de Kaneka groep) produceert verschillende kunststofplaten en folies, waaronder Polyolefine en PVC.
Sanvic heeft Polynite ontwikkeld en het is bijgevolg een van de toonaangevende producten die Sanvic op de markt brengt.

Duurzaam

Sanvic heeft bevestigd dat, als de plaat het eind van haar levensduur heeft bereikt, ze op simpele wijze versnipperd kan worden. Ze kan dan als grondstof dienen voor nieuwe platen. Nieuwe beschermingsplaten hebben dezelfde eigenschappen als het origineel.
De levensduur van een plaat is nog niet bepaald. De eerste beschermplaten , van 20 jaar geleden, zijn nog steeds in gebruik. Vooralsnog houden we het maar op een levensduur van minimaal 20 jaar.

NOx Problematiek

Hoe Polynite de Bouw kan helpen?
NOx is is wel degelijk een actueel probleem waar veel bouwprojecten mee te maken hebben. Probeer als bouwbedrijf je plan maar eens goed doorgerekend te krijgen. Natuurlijk is er met een overschakeling naar  elektrisch vervoer best veel te winnen. Maar het gaat wel ten koste van het bouwbudget. er is gewoon schaarste aan schoon vervoer.
Beter is het om transport te vermijden, door afval te vermijden.

Voor bescherming van een gereed gebouw is nu vaak hardboard of karton in gebruik. Na afloop zorgt dat voor containers vol afvalproduct.
Als je Polynite als beschermplaat gebruikt is er geen afval. Polynite kan 10-tallen keren worden hergebruikt. De voordelen zijn evident: geen afval, minder NOx uitstoot en zeker een besparing op kosten . Niet alleen op transportkosten, maar ook op de aankoop van eenmalig bescherming.

De keuze voor Polynite is eigenlijk een heel logische!

Faalkosten in de bouw.

De winstmarges van bouwbedrijven blijven laag en faalkosten spelen hierbij een belangrijke rol. “Faalkosten zijn alle extra kosten die men moet maken om zaken te herstellen die niet volgens de specificaties zijn geproduceerd, of als deze niet voldoen aan de verwachtingen van de klant”

Het zou gaan om z’n 5% van de omzet, die verloren gaat. Heel veel geld gaat er zitten in het herstel van beschadigingen aan eerder uitgevoerd werk. Vloeren en wanden krijgen het in het bouwproces hard te verduren. Een goede bescherming van een eenmaal afgewerkte vloer of wand is dan ook noodzaak. Hier speelt Polynite een grote rol. Het is de beste bescherming, bikkelhard en buigzaam, sterk en licht in gewicht.

Polynite is makkelijk schoon te maken

In het kader van de Corona-crisis is de noodzaak tot schoonmaken en desinfecteren wel duidelijk geworden.

Maar… niet alle oppervlakten zijn er voor gemaakt om veelvuldig met reinigingsmiddel schoongemaakt te worden. En dat is juist wat bij de Covid-19 bestrijding wordt gevraagd.

Dan kan het gebruik van Polynite een oplossing zijn. Een aantal platen op de vloer  en de originele vloer is direct beschermd. De platen kunnen nat afgenomen worden en met desinfectans bespoten. De plaat is dan helemaal schoon. De originele vloer- of wandbedekking wordt door Polynite beschermd.

Polynite is sterk

In Japan heeft men de sterkte  laten testen. Gezien het gebruik gaat het vooral om de puntbelasting als er over de plaat gereden wordt.  Zoals uit onderstaand verslag is op te maken, praten we over heel grote krachten die nodig zijn om de “wieltjes” de Polynite te laten beschadigen.

Polynite Withstand Breekkracht - Puntbelasting

Technische specificaties

De fabriek heeft ons diverse aspecten bevestigd.

Is Polynite bestand tegen chemicaliën?
Ja, Polynite is bestand tegen bijna alle organische oplosmiddelen, behalve sterke oxidatiemiddelen. Polynite is bestand tegen zuur.

Op welke temperatuur gaat het smelten of branden?
Het smeltpunt is 160 gr Celsius. Zelfontbranding vindt plaats bij een temperatuur van 388 gr Celsius.

Komen er giftige stoffen vrij bij verbranding?
Wanneer Polynite wordt verbrand, ontstaan Koolmonoxide en Kooldioxide. Er is geen kankerverwekkende gasvorming.

Polynite kopen in Nederland

Polynite is te koop in porties van 50 platen. De platen zijn verpakt per 5 stuks. De prijs is afhankelijk van de valutaschommeling en de verkrijgbaarheid in Japan. Er is heel vaak een voorraad in Nederland aanwezig. Polynite wordt in Nederland verkocht via Scherp Verpakkingen.  Zij kunnen u direct informeren over de geldende prijs, ook als u minder dan 50 platen wenst aan te schaffen. Stuur uw aanvraag aan patrick@scherpverpakkingen.nl .

Actieprijs kennismaken met de beschermplaat (vouwbaar)

Ongelooflijk deze lage prijs voor zo’n mooi product!

5 platen bestellen en betaal € 55,00 per stuk

10 platen bestellen en betaal € 50,00 per stuk

20 platen bestellen en betaal € 45,00 per stuk

Het tarief is excl. BTW, maar inclusief aflevering op uw adres in Nederland.

Polynite kopen in Europa

Polynite is in heel Europa te leveren. Rechtstreeks via tstuij.nl . Stuur een aanvraag naar: tom@tstuij.nl Geoffreerde prijzen zijn altijd franco geleverd en exclusief BTW.
Een uitzondering is het Verenigd Koninkrijk, afnemers daar krijgen hun bestellingen rechtstreeks vanuit Japan geleverd. Zij kunnen contact opnemen met polynite1@gmail.com

Prijsvergelijking

Op het eerste gezicht is een stucloper van 50 m2, zoals je die bij de Gamma kunt kopen voor € 27,00 behoorlijk voordelig. Ook het veelgebruikte afdekvlies is bij de Gamma vaak in de aanbieding voor € 7,99 voor 10 m2 . Beide producten, zowel de stucloper als het afdekvlies, komt u veel tegen. Zet daar  Polynite tegenover met een prijs van € 60,00 per plaat van 1,5 m2, dan lijkt de keuze snel gemaakt.

Echter de Polynite afdekplaat gaat jaar na jaar mee. Zoals al gemeld door  Sanvic wordt Polynite pas 20 jaar gemaakt en zijn de eerste beschermplaten nog steeds in gebruik.

Stucloper, Afdekvlies, Hardboard

In de praktijk raken ze al snel beschadigd en worden na 1 of 2 keer gebruik al weggegooid.

Ondernemers zijn dan ook voordeliger uit als ze Polynite gebruiken. Jaar in jaar uit is de plaat in gebruik als beschermplaat, afdekplaat, vloerplaat, drempelplaat, rijplaat of wandbescherming. Dit terwijl het voordeliger is dan de wegwerp producten die ze eerder gebruikten.

Komt natuurlijk bij dat er ook geen kosten zijn voor het bestellen, ophalen, afrekenen van stucloper of afdekvlies.

Niet alleen het product is dus duurzaam, ook het werken er mee draagt bij een aan betere wereld.

Op proef proberen?

Natuurlijk kan je twijfels hebben of Polynite echt wel zo goed werkt als hier beschreven. Nu is dat simpel bevestigd te krijgen. Het is mogelijk om de platen te huren tegen een aantrekkelijk tarief. Neem gerust contact op met Scherp Verhuur  of Varodarent, dat de plaat, onder de naam PRO-TECTOR,  verhuurt binnen de verhuisbranche

Zie de bestelwagen van Scherp over een plaat rijden zonder deze te beschadigen.

Polynite Logo, vloerbescherming
Het Sanvic , Polynite logo

 

 

 

 

 

Polynite in een sporthal / stadion / vloerbescherming
Toepassingen
Wapen Stuij
Polynite Europe
Over Tom
Tom’s activiteiten